Küçük Sahil Kasabasına Gitme İsteğimiz

 

İdealist bir duruşla iş hayatına başlayan kadınlarımız, erkeklerimiz; yıllar geçtikte tecrübelerine tecrübe ekleyen, kıdemleri ve terfileri ile iş hayatına kendini kaptırmışsa, hayatları iş odaklı olmuş demektir.

Malumunuz kadınların yaşı sorulmaz ve beyazlamaya başlayan saçlar bir tek erkeklerin hoşuna gider. Ancak yıllar acımasızca geçip giderken bir de bakıyorsunuz ki; yirmili yaşlar bitmek üzere veya 30lara merhaba diyorsunuz. Şöyle bir dönüp hayatınızda neler olduğunu sorgulamaya başladığınız 30lu yaşlarda, iş hayatınızdaki dönüm noktalarını düşünürüz.

İş hayatına damgasını vuran dönüm noktaları:

1.Mobbing’e uğrayarak iş hayatından kopmak

Önceleri severek işinizi gerçekleştiriyorken, göstermiş olduğunuz emeklerin karşılığında manevi olarak sarsıcı durumlarla karşılaşırsınız. Önceleri size yapılan davranışı açıklayamıyorken, günümüzde bilinir hale gelen mobbing ile karşı karşıya kalırsınız. Kolay kolay normal hayatınıza devam edemez ve iş hayatından kopmaya başlarsınız.

2.İstifa ederek uzun zamandır ertelediğiniz tatile çıkmak

İş maratonunda en son hangi zaman dilimini kendinize ayırdığınızı hatırlayamazsınız. Üstüne üstlük stres ve çalışma temponuz sizi yormaya başlar. En sonunda özgürlüğünüzü ilan ederek istifanızı patronunuza iletirsiniz. Uzun süredir gerçekleştiremediğiniz tatilinize çıkarken kendinizi de dinlersiniz.

3.Hobiyi meslek haline getirmek

Güçlü kariyer planları yormaya başladığında, size keyif veren hobinizi tekrar keşfetmek istersiniz. Özellikle lise dönemlerinde çoğu kişinin hobisi olan müzik, dans, resim gibi aktiviteler, zamanla gerçekleştirilemeyen ancak söylemekten mutlu olunan hobilere dönüşür. İş hayatından kopma ve bıkma dönemlerinde yeniden kendinizi keşfeder ve mutlu olunan uğraşlarla para kazanmaya çalışırsınız. Yeniden müziğe dönmek, dans gösterilerine katılmak, pasta, kek ve yemek tarifleri yapmak, kitap yazmak vb. yapmaktan keyif alınan ya da hep yapmak istenen uğraşlar için bu defa zaman ayırırsınız.

4.Kendi işinizi kurarak kendi zamanınızı ayarlayacağınızı düşünmek

Kariyer hayatınızda birçok başarılara imza atacaksınız ve bu başarıları kendi şirketinizde elde etme fikri, kendi işinizi kurmanızı sağlayacak. Özellikle girişimcilik yönü kuvvetli olan bir toplum olarak, “başkasının işini yapacağıma, kendi işimi yaparım” düşüncesi ile risk almak istersiniz. Kurumsal dünyanın sunmaya çalıştığı belirli çalışma saatlerinden ziyade kendi zamanınızı kendiniz ayarlayacağınızı düşünürsünüz.

5.Yeni meslek arayışlarına girmek

Yaşınız 30’a geldiğinde, yaklaşık 10 yıldır nefes almaya çalıştığınız iş hayatının, tüm hayatınızı etkilediğini görürsünüz. Bu zamana kadar gerçekleştirmeyi düşündüğünüz tüm kariyer hedeflerine ulaşmış olsanız da, iş hayatının kendi sağlığınız ve mutluluğunuzdan daha önemli olmadığını fark ederek, aslında şuan ki mesleğinizi isteyerek seçmediğinizi ya da sevmediğinizi anlarsınız. Bu nedenle farklı meslek arayışlarına girmek için araştırmalar yapmaya başlarsınız.

sahil

30 yaşına gelmeden önce pek çok kişi bu durumları yaşamış ve yaşamaktadır. Küçük sahil kasabasına gitme isteğimiz, iş hayatında karşılaşılan dönüm noktalarının birleşmesi ile kanımıza girer. İş hayatı bizi o kadar çok yormuştur ki,  30 yaş itibariyle büyük şehirlerden uzaklaşmak, huzurlu ve sakin bölgelerde yaşamak isteriz.

Yaşama arzunuzu kaybetmeyeceğiniz, huzurlu ve keyifli bir iş hayatı dilerim. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *